KENNEL ARIJEL

Om

Opdræt af schæferhunden som både familiehund, brugshund og udstillingshund.
Kort sagt en alsidig hund i enhver henseende.

Kennel Arijel

Kennel Arijel er grundlagt i 1992 af Jan Kvist, der stadig brænder for den fantastiske og alsidige race, som schæferhunden er.

Kennel Arijel holder til på Søgaard uden for Haslev på Midtsjælland. Her er der masser af plads til hundene, der lever sammen med katte, høns og meget mere. 

Coronapandemien og presset på at få en hverdag som selvstændig anlægsentreprenør op at stå satte desværre opdrætsarbejdet lidt i stå. Nu har vi fundet det rette avlsmateriale at bygge videre på, og vi ser frem til at have to avlskårede hunde og hvalpekuld klar til foråret 2024.  

Vi er ikke en særlig stor kennel og opdrætter, men fokus ligger også på at avle hunde, som er både fysisk og mentalt sunde til både at være gode træningshunde og fungere som en integreret del af familien der hjemme. Vi vægter kvalitet over kvantitet. 

Jans rejse ind i schæferhundens verden begyndte lidt tilfældigt, da han overværede en C-træning i en lokal schæferhundeklub. Som boksetræner opdagede han hurtigt, at der var visse grundtræk og teknikker fra bokseverdenen, som kunne overføres til bidearbejdet med schæferhunde. Dette førte hurtigt til, at han selv stod med både schæferhund og figurantuddannelse og i dag en lang række udstillinger og prøver med de talrige hunde, han har haft gennem årene. Han har derfor mange gode historier fra sin lange tid i schæferhundeverdenen, og du undgår ikke at høre nogle af dem, når du er her og besøger kennelstuen med de mange præmier og udmærkelser.

Jan er medlem af både Schæferhundeklubben for Danmark, DKK, SV (den tyske hovedklub for schæferhunde) og har bl.a. DKK’s opdrætteruddannelse. Kennelen arbejder udelukkende efter anbefalinger fra Schæferhundeklubben for Danmark. 

JAN KVIST

Med en stor passion for schæferhunde i mere end 30 år har jeg prøvet mange forskellige ting udover det at være en aktiv træner, prøvefigurant og hundefører selv. Jeg har nemlig svært ved bare at se til fra sidelinjen og har således både udviklet kursusprogram til uddannelse af klubbens figuranter samt været primus motor på afholdelsen af HAS (det danske hovedavlsskue) for 9. gang i 2024.  

Med interessen følger også en lang række klub- og kredsarbejde, og jeg er formand i Kreds 8 på 15. år. I det hele taget kan jeg bare ikke lade være med at involvere mig i alt omkring schæferhunden, og jeg håber, at jeg kan bidrage til at udbrede schæferhundens fremragende egenskaber som både trænings- og familiehund.

Privat er jeg gift med Rowena og sammen har vi Jayden på 2,5 år. Vi bor på en stor gård med masser af plads og andre dyr end vores hunde, så de bliver godt vante fra start til både at vise hensyn til hinanden, børn og andre dyr. 

LENE FRØKJÆR

Jan Kvist ér Kennel Arijel, og jeg hjælper blot til, hvor jeg kan. Vi har et super samarbejde omkring udstillinger, prøver, afholdelse af skuer osv – og sammen har vi Marco Polo, som Jan træner. Derudover har jeg bl.a. udviklet denne hjemmeside, hvor du kan lære mere om Kennel Arijel. 

Jeg er selv opvokset i et hjem, hvor schæferhunde altid har været en del af familien, og jeg har derfor aldrig været i tvivl om, at jeg skulle have min egen schæferhund som voksen. 

Jeg er aktivt involveret i vores klub og har bl.a. uddannet mig som træner for at forstå og hjælpe hunden  – og hundeføreren – bedre. Gennem årene har jeg haft flere schæferhunde fra forskellige opdrættere, og alle hunde har været fantastiske og udfordrende på hver deres måde. I dag er kærligheden faldet på de langhårede schæferhunde, som jeg har to af der hjemme: Marco Polo (3 år) og Tanja (7 år). 

Vores målsætning

Vores målsætning er egentlig helt enkelt at opdrætte sunde schæferhunde i topkvalitet.
Vi arbejder efter disse 4 nøglepunkter for at opnå dette.

01

Vi ønsker med vores opdræt at konkurrere med de øvrige kenneler i DK, dog uden at gå på kompromis med hverken væsen eller træningsmetoder.

02

Vi ønsker til stadighed at forbedre hundenes eksteriør og sikrer dermed en smuk og harmonisk opbygget schæferhund med et godt væsen.

03

Vi ønsker at arbejde for, at schæferhundens ry forbliver positivt samt udbrede kendskabet til racen. Vi er således aktive medlemmer af Schæferhundeklubben for DK og DKK.

04

Vi ønsker at give vores hvalpekøbere en god oplevelse, når de køber hvalp hos os - og sikre, at de tager fra kennelen med viden om, at vi altid står til rådighed, hvis behovet opstår.